top of page

Benieuwd?

neem contact met me op

teleurstelling vraagt ook adequate planning

JinteCaroline_edited_edited.jpg

Caroline Nuijts
06-38055320
caroline@breinwerk.info

visual.png

onverklaarbare buikpijn

Wereldwijd heeft ongeveer 1 op de 10 kinderen last van medisch onverklaarbare buikpijn. De arts of specialist kan soms geen oorzaak vinden voor de klachten die bij deze buikpijn horen.

Vaak heeft onverklaarbare buikpijn bij jonge mensen een psychische oorzaak. Er is bijvoorbeeld sprake van stress of andere spanning.

Het aangaan van nieuwe dingen, het hebben van angstgevoelens en andere stressgerelateerde oorzaken hebben dus vaak buikpijn tot gevolg. Dit geldt vooral voor jongeren en kleine kinderen.  Jammer genoeg slaan zenuwen maar al te vaak terug op de darmen en de buik en wanneer de pijn in de buik steeds terugkeert, kan dit je heel moedeloos maken; niet alleen als ouder van een kind met buikpijn ook wanneer jij zelf degene bent met buikpijn. Moedeloze gevoelens helpen je natuurlijk niet bij het bestrijden van die vervelende buikpijn.  En wanneer een arts je niet verder kan helpen, doe je er goed aan eens te ervaren hoe krachtig NLP en hypnose voor je kunnen werken.

Zonder behandeling hebben jongeren met medisch niet-verklaarde buikpijn een grotere kans om als volwassene buikpijn te houden of andere lichamelijke klachten te ontwikkelen. Zij hebben dan ook vaker angststoornissen en andere psychische stoornissen.

De Amsterdamse Hoogleraar Marc Benninga van het AMC deed vijf jaar onderzoek naar de effecten van hypnotherapie op buikpijn. Kinderen krijgen vaak voedingsvoorschriften, laxeermiddelen en pijnstillers, maar dat heeft over het algemeen vrij weinig effect. Bij het grootste deel van de jongeren is er namelijk geen lichamelijke oorzaak te vinden. En juist dan is hypnose vaak een goede oplossing.

Onder-en bovenbuik

Door een versnelde ademhaling kan spanning ontstaan op het middenrif en dat kan voor maagpijn zorgen. Soms is dat de oorzaak van sterk verminderde eetlust. Als je maag weinig last heeft van de stress kan het zo zijn dat juist je darmen reageren op de spanning; een onrustig gevoel in je onderbuik en misschien heb je dan ook wel vaker last van diarree.

Wanneer je buikpijn met stress te maken heeft en dat steeds zorgt voor frustratie is het zaak hier snel iets aan te doen, zodat je toekomstige moeilijke situaties weer sneller en makkelijker de baas bent, zonder buikpijn! In 1 sessie komen we er al achter op welke manier jij het best en makkelijkst ontspant, zodat je maag en/of je darmen daar de vruchten van kunnen plukken.

tips en artikelen

de beste stap die je kunt zetten is de volgende

Algemene voorwaarden

Privacy policy

© breinwerk 2022

bottom of page