top of page

Benieuwd?

neem contact met me op

de beste therapeut heeft een vacht en

vier poten

IMG_2172.jpeg

Caroline Nuijts
06-38055320
caroline@breinwerk.info

visual.png

ervaringen van baasjes

Wij hebben al twee keer een hele fijne ervaring gehad met Caroline, wij kijken hier tot heden positief op terug. Onze Scottie is een Golden Doodle van 1,5 jaar oud, een hele lieve knuffelkont ;).  Na een aantal maanden merkte we dat Scottie een gevoelige hond was, die mogelijk allergisch zou zijn voor bepaalde voedingswaarde. We belande een aantal maanden in een visuele cirkel, die wij zelf niet wisten te doorbreken.

Scottie kreeg kip, rund & lams vlees, waarna hij enorm jeuk kreeg. Hij kreeg uitslag, waarna flinke wondjes ontstonden ten gevolge van het krabben. Hij beet hierbij regelmatig aan zijn pootjes. De wondjes krapte Scottie continu open, waarna deze weer gingen ontsteken. We kregen verschillende zalven van de dierenarts, echter zonder optimaal resultaat. Daarna kreeg Scottie zelf in de gaten dat hij door het eten last kreeg van jeuk, waarna hij ook niet meer at. Toen wij in augustus op vakantie gingen en Scottie bij de opvang een enorme wond (hotspot) op zijn borst kreeg, zijn de meteen bij terugkomst naar de dierenarts gegaan. De wond bleek zo groot dat ze heel zijn borst hebben moeten scheren, dit liet hij echter niet toe waarna ze hem met vijf man op zijn rug hebben moeten leggen waarna zijn borsthaar werd afgeschoren. Sinds dien liet Scottie het absoluut niet meer toe als wij aan zijn borst en/of pootjes zaten, borstel was onmogelijk. Wij herkende Scottie zo niet, hij reageerde fel tijdens deze momenten. Wij wisten ons geen raad meer, zowel met de voeding als met zijn wondjes niet. Tot dat we bij Caroline terecht kwamen. 

Zij heeft ons ontzettend goed geholpen. Zij heeft ons verhaal aangehoord, waarna we een sessie met haar hebben gedaan. Online, in het bijzijn van Scottie. We hebben samen gekeken naar de voedingsmiddelen die Scottie zouden versterken én verzwakken. Al snel kwamen we tot de conclusie dat Scottie een bijzonder hondje was, hij bleek met name ‘allergisch’ te zijn voor kip, rund, konijn & lam. Caroline heeft ons uitleg gegeven over de voedingsmiddelen die Scottie versterken, waaronder kalkoen en eend. We zijn hiermee aan de slag gegaan en zijn dezelfde dag nog gestart met het aanbieden van kalkoen of eend (vlees), gecombineerd met groenteworst. En hoe bizar het ook klinkt... Scottie at tot de dag van vandaag nog steeds iedere dag twee keer daags. We hebben hem nog een keer kipfilet gegeven, waarna hij direct begon met jeuken. Voor ons een bevestiging dat hij daadwerkelijk allergisch is voor veel voedingsmiddelen. Sinds we de sessie gehad hebben met Caroline rent Scottie eindelijk weer naar zijn voerbak op het moment dat wij zijn eten klaarzetten, dit enthousiasme hebben we ruim een half jaar moeten missen. Hij heeft daarnaast ook helemaal geen wondjes meer gehad, terwijl hij in het afgelopen half jaar om de week wel een flinke wond had op zijn pootjes en/of borst. Heel bijzonder! Ik zou Caroline echt aan iedereen aanraden!! Wij hebben veel handvaten gekregen en zijn blij dat wij deze stap gezet hebben.

Onze zelf gefokte dressuur merrie was soms wat chagrijnig vooral naar mij en minder naar mijn dochter. Ze kon me ooit zomaar uit het niets bijten. Dacht eerst hoort wellicht wat bij haar leeftijd van 3 jaar. Maar wat opviel dat ze het niet bij mijn dochter deed. Ze is mijn alles komt uit mijn merrie die helaas na 3 maanden dat ze geboren was overleed aan koliek. Intens veel verdriet heb ik daar van gehad. Caroline heeft een Nei sessie met onze 3 jarige merrie gedaan. Zo kwam naar voren dat onze merrie ook verdriet had van het overlijden van haar moeder en dat ze dit rond 1 jaar echt besefte. Daarnaast dat ze zich alleen voelde dit gevoel kwam vanuit toen ze nog in de buik bij haar mama zat. Caroline wist het zeker dat er een tweede embryo heeft gezeten en is afgestoten. Na de sessie heeft onze jonge merrie haar verdriet kunnen verwerken . Ze is zoveel liever ook naar mij geworden. Een echte knuffelkont. Ze stond ook vaak tegen de staldeur te stampen en wat bleek ze wilde langer buiten staan. Op onze fijne stal wordt hier nu rekening mee gehouden en we hebben haar niet meer horen stampen. Super fijn dat Caroline ons hiermee geholpen heeft en ze nu al de potentie laat zien een fijn sportpaard te worden. Heel fijn dat je tussendoor nog vinger aan de pols houdt bij haar.

Caroline is ontzettend lief en betrokken en neemt de tijd. Morris' maag- & darmflora bleven  kwetsbaar. Dankzij Caroline weten we dat hij tijd nodig heeft om nieuwe/drukke activiteiten te verwerken en als we hem overvragen, zijn weerstand hierop reageert. Hierdoor kunnen we rekening houden met Morris' tempo en behoefte.

huisdierhulppaard.webp
e18edc8b-8293-4a5f-a2ac-5127947796b1.jpg

Wij zijn het trotse personeel van 3 ruig haar teckels. Ik geloof heel erg in het begeleiden van onze honden door het lezen, begrijpen en communiceren van hun eigen hondentaal. Honden communiceren eigenlijk heel duidelijk voortdurend met ons. Toch zijn er soms vragen, gedrag of uitingen van een gemoedstoestand in 1 van mijn viervoetige vrienden die ik met de beste wil van de wereld niet kan "lezen". Niet kan plaatsen en niet begrijp. Voor 2 van mijn honden heb ik daarom de hulp ingeroepen van Caroline. Ozzy is onze 5 jarige reu die zijn eerste 2 jaar bij een andere eigenaar heeft gewoond. Door zijn gedragsproblemen brachten ze hem terug bij de fokker en zo kwam hij bij ons.   Onzekere hond die bij gebrek aan duidelijkheid, structuur en positieve aandacht zich gedroeg als een ongeleid projectiel.

Hij is nu 3 jaar bij ons en is een heel ander hondje. Lief, rustig, maar nog steeds kan hij onzeker, gespannen geraken en uit dat met een hoop bravoure. Ik kan het prima sturen en begeleiden maar gunde mijn grote vriend zo dat we de aanleiding hiervoor konden wegnemen.

Meer innerlijke rust en zelfvertrouwen. Ik had van Caroline haar werk gehoord en heb haar gevraagd een sessie te doen. Het was een heel fijn gesprek, warm, liefdevol, onbevooroordeeld. Ozzy zit duidelijk beter in zijn vel. Hij is een aantal dagen na de sessie  getrimd. Dat is altijd een flinke

last voor hem. Veel spanning.  Meestal doen we er ruim 2 uur over. Gisteren geen centje pijn. Hij was echt de hele trim beurt ontspannen. We waren binnen het uur klaar. Zelfs zijn nagels kunnen knippen zonder strijd. We gaan 's avonds na het eten wel eens een ijsje halen. Dat is hier vlakbij. We zijn hooguit 15 min weg. Ozzy gaat dan enorm tekeer.

Als een wolf. We gingen onlangs weer een ijsje halen, was 1 of 2 dagen na de sessie, ik zei tegen hem. We gaan even weg. Niet nodig om te huilen want we komen echt zo terug. En hij was stil. Is nog nooit gelukt!!😁😁 De dienstverlening van Caroline laat zich het beste als volgt omschrijven: Doen wat je belooft hebt te doen, het liefst een beetje meer!  En dat doet ze. ❤️ 

Ook voor onze Cooper heb ik Caroline gevraagd een sessie te doen. Cooper is nu 1 jaar oud. Bij ons vanaf pup. Hij is super relaxed.  Vindt iedereen lief, leuk en aardig. Heeft oneindig vertrouwen in ons en het roedel. Op eens wilde onze kleine, vrije, blije Cooper niet meer in onze tuin. Hij was duidelijk erg bang, ook in huis keek hij vol paniek en angst richting tuin. We begrepen absoluut niet waar deze angst zo plotseling vandaan kwam. Hem afleiden met spelen hielp wel iets maar zijn afschuw voor de tuin bleef. Dagen lang. Een dag Na de sessie met Caroline kauwde Cooper bijna voortdurende op zijn pootjes. Ontstressen. De dag erna rende Hij weer als voorheen, rondjes door de tuin. Alsof er never, nooit iets aan de hand was geweest. Zo bijzonder! ❤️ De analyse die Caroline bij onze beide honden deed, welke van de 5 elementen toebehoren aan ieder van hen,  gaf veel herkenning en houvast. Blije, vrije vriendjes 😍

teckel.png

tips en artikelen

dogs leave pawprints in your heart

Algemene voorwaarden

© breinwerk 2022

bottom of page