top of page

Benieuwd?

neem contact met me op

je onderbewuste beschermt je altijd

JinteCaroline_edited.jpg

Caroline Nuijts
06-38055320
caroline@breinwerk.info

visual.png

NEI-therapie

Het brein is een opslagcontainer van emoties, van dingen die je meemaakt gedurende je leven. Dat geldt voor mensen zo en ook voor dieren. Iedereen verwerkt emoties op een andere manier en wat bij de een snel verwerkt wordt, heeft bij de ander een andere impact: de onverwerkte emotie zit te diep, of is te ver weg gestopt omdat het pijn doet. EMOTIE = ENERGY IN MOTION

Emotie is een trilling, een frequentie in het lichaam, deze trilling wordt waargenomen door zowel het lichaam als ons brein. Met de biotensor nemen we de trilling ook waar en kunnen we ermee werken. In onze samenleving hebben we woorden gegeven aan die specifieke gevoelens van trilling zoals angst, onzeker, verliefd of boos. Het maakt het makkelijker voor ons om te vertellen hoe we ons voelen, en soms werkt praten echt om dingen te verwerken.

De specifieke trilling gaat vastzitten op onze organen wanneer we ervaringen niet kunnen verwerken.  Dit kan zich uiten in verandering van gedrag (angst, onrust, stress) in ziekte, fysieke klachten of zelfs in het ontstaan van een allergie.

Ergens is er een disbalans ontstaan en met NEI brengen we de balans weer terug.

NEI staat voor Neuro emotionele integratie: emoties verwerken (integreren) via je brein (neuro), een doeltreffende methode om de fysiologische en emotionele blokkades op te ruimen en te verwerken. Ik werk holistisch en vanuit het principe van de vijf elementen van de Chinese geneeskunde. NEI is tevens een liefdevolle, vriendelijke manier om snel bij de kern van het probleem te komen.  Let wel, ik ben géén arts, NEI is een ondersteunende therapie die zeker ook naast de reguliere geneeskunde kan worden ingezet. En natuurlijk zijn er meer mogelijkheden; massage en osteopathie zijn net zo goed therapieën die beweging  brengen in het lichaam en wanneer deze therapievorm van belang is voor je om te herstellen, komt dat in een sessie ook naar boven. Ik kan je dan ook altijd doorverwijzen.  NEI beoogt weer een goede samenwerking tussen je linker- en rechterhersenhelft, je bewuste en onbewuste in beweging brengen.

  

Iets wat niet tastbaar is tastbaar maken  

Ik stem af op jou en die  energie wordt via een meetinstrument (de biotensor) omgezet naar woorden. We starten elke sessie met bekijken in welk van de vijf elementen de disbalans of een blokkade zit. Van daaruit gaan we verder kijken en stuiten we op diverse mogelijkheden waarvan het verwerken van bepaalde emoties er één kan zijn. Het kan ook zijn dat we bijvoorbeeld komen op een bepaald vitaminetekort of een tekort aan mineralen of bepaalde celzouten.

We kijken naar dat wat helpend en versterkend is voor jou en waar de prioriteit ligt.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een 'balans-sessie' te boeken; een check of je wel helemaal in balans bent.

Daarnaast bied ik ondersteunende middelen aan als dat nodig is zoals Bach-bloesemtherapie, Schüssler celzouten en werk ik met vitaminesupplementen van het merk Vitals. De middelen worden tegen vergoeding zelfs naar je huisadres gestuurd.

Ontspanning

tips en artikelen

de beste stap die je kunt zetten, is de volgende

Algemene voorwaarden

Privacy policy

© breinwerk 2022

bottom of page