top of page

Benieuwd?

neem contact met me op

als je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg

JinteCaroline_edited_edited.jpg

Caroline Nuijts
06-38055320
caroline@breinwerk.info

visual.png

NLP

NLP werd ontwikkeld in de jaren '70 door psycholoog Richard Bandler en professor in de linguïstiek John Grinder en omvat zich het best als het "ontdekken van de structuur van de subjectiviteit", het bestuderen van welke (onbewuste) strategieën je brein gebruikt om iets te doen zoals je doet en nieuwe strategieën aanleren die wel helpend zijn.  

Richard en John onderzochten o.a. hoe mensen in staat waren te leren en mentale (neuro) veranderingen aan te brengen in hun gedragingen. Zo kwamen ze tot een methode om de patronen in menselijk gedrag in kaart te brengen en te begrijpen. De aandacht ging daarbij veel uit naar het onderzoeken van taalpatronen (linguïstisch) en structuren op neurologisch en subjectief niveau. Het in kaart brengen van zelfs de kleinste details gaf hen handvatten om technieken te ontwikkelen die veranderingen teweeg konden brengen op therapeutisch niveau (programmeren). En dat op een snelle en makkelijke manier. NLP kun je zien als de studie van hoe taal je neurologie en gedrag beïnvloedt. 

In je brein zitten miljarden zenuwen. Allerlei hersenstoffen (neurotransmitters) zorgen ervoor dat informatie van de ene zenuw naar de andere gaat. Ze zorgen voor een goed vervoer en hebben een uitwerking op hoe je je voelt. Het ene moment zit je lekker in je vel, een ander moment niet; ik noem dat voor het gemakt maar even het hebben van een 'bad hair day'  of een 'strakke coupe'. Bij het opdoend van nieuwe ervaringen legt je brein steeds nieuwe paden aan, of het nu gaat om een negatieve of positieve ervaring. Alle paden die je aanlegt, kun je zien als lange haren. Wanneer je dus iets nieuws hebt meegemaakt, heb je ook een nieuw pad aangelegd. Positieve ervaringen zorgen voor mooi gekamde haren in je hersenen en negatieve ervaringen zorgen voor klitten in je breinkapsel. Het is mijn doel nieuwe paden met je aan te leggen, waar je thuis ook mee aan de slag kunt, zodat je steeds beter in je vel zit.

tips en artikelen

het menselijk brein is een leermachine die beziggehouden moet worden

Algemene voorwaarden

Privacy policy

© breinwerk 2022

bottom of page