top of page

Benieuwd?

neem contact met me op

als dieren konden praten, zouden ze onthutst zwijgen

JinteCaroline_edited_edited.jpg

Caroline Nuijts
06-38055320
caroline@breinwerk.info

visual.png

NEI-therapie

Het brein is een opslagcontainer van emoties, van dingen die je meemaakt gedurende je leven. Dat geldt voor mensen zo en ook voor dieren. Iedereen verwerkt emoties op een andere manier en wat bij de een snel verwerkt wordt, heeft bij de ander een andere impact: de onverwerkte emotie zit te diep, of is te ver weg gestopt omdat het pijn doet.

EMOTIE = ENERGY IN MOTION

Emotie is een trilling, een frequentie in het lichaam, deze trilling wordt waargenomen door zowel het lichaam als ons brein. Met de biotensor nemen we de trilling ook waar en kunnen we ermee werken. In onze samenleving hebben we woorden gegeven aan die specifieke gevoelens van trilling zoals angst, onzeker, verliefd of boos. Het maakt het makkelijker voor ons om te vertellen hoe we ons voelen, een dier kan dit niet woordelijk communiceren, maar de trilling is er wel degelijk. 

De specifieke trilling gaat vastzitten op onze organen wanneer we ze niet verwerken.  Dit kan zich uiten in verandering van gedrag (angst, onrust, stress) in ziekte, fysieke klachten of zelfs het ontstaan van een allergie.

Ergens is er een disbalans ontstaan en met NEI brengen we de balans weer terug.

NEI staat voor Neuro emotionele integratie: emoties verwerken (integreren) via je brein (neuro), een doeltreffende methode om de fysiologische en emotionele blokkades op te ruimen en te verwerken. Ik werk holistisch en vanuit het principe van de vijf elementen van de Chinese geneeskunde. NEI is tevens een liefdevolle, diervriendelijke manier om snel bij de kern van het probleem te komen.  Let wel, ik ben géén dierenarts, NEI is een ondersteunende therapie die zeker ook naast de reguliere dierengeneeskunde kan worden ingezet. En natuurlijk zijn er meer mogelijkheden voor je dier; massage en osteopathie zijn net zo goed therapieën die beweging  brengen in het lichaam van het dier en dat is precies wat NEI beoogt; het in opnieuw in beweging brengen, zodat het dier het weer zelf kan.

  

Iets wat niet tastbaar is tastbaar maken  

Ik stem af op jouw hond, kat, paard of geit en zijn/haar energie wordt via een meetinstrument (de biotensor) omgezet naar woorden. We starten elke sessie met bekijken in welk van de vijf elementen de disbalans of een blokkade zit. Van daaruit gaan we verder kijken en stuiten we op diverse mogelijkheden waarvan het verwerken van bepaalde emoties er één kan zijn. Het kan ook zijn dat we bijvoorbeeld komen op een bepaald vitaminetekort of een tekort aan mineralen of dat er sprake is van parasitaire belasting zoals meelmijt.

We kijken naar dat wat helpend is en waar voor je hond, kat, konijn of paard de prioriteit ligt. Soms komen baasjes van dieren voor een 'balanssessie', we laten je dier dan zelf de keuze maken in wat prioriteit heeft.

Daarnaast bied ik ondersteunende middelen aan als dat nodig is zoals Bach-bloesemtherapie, Schüssler celzouten, kruiden van Carnivoer etc. Lees hier hoe een sessie in zijn werk gaat.

Misschien merk je niet meteen resultaat; realiseer je dat er altijd iets ten positieve in beweging wordt gezet voor je dier en dat elk dier in zijn of haar eigen tempo mag bewegen! Waar de een de volgende dag resultaat laat zien, heeft de ander soms weken nodig of meerdere sessies.

tips en artikelen

de hond is het zesde zintuig van de mens

Algemene voorwaarden

© breinwerk 2022

bottom of page