top of page

Benieuwd?

neem contact met me op

laat voeding je medicijn zijn 

IMG_2172.jpeg

Caroline Nuijts
06-38055320

caroline@breinwerk.info

visual.png

voeding

via deze pagina kun je genoeg inspiratie en kennis opdoen wat betreft voeding voor je hond of kat. Via de recepten kun je zowel voor jezelf als je huisdier aan de slag. 

Mocht je willen overstappen van brok naar vers vlees; er is zoveel te vinden op internet en wat is nu wel goed en wat niet? Ik heb mijn best gedaan zoveel mogelijk bij elkaar te verzamelen zodat je een duidelijk overzicht hebt van hoe het rauw voeren nu in zijn werk gaat en wat de goede basis is voor voeding aan je dier via deze link.

Heb je vragen, stel ze gerust. Ik heb deze informatie samengesteld

vanuit de boeken en de kennis die ik mocht opdoen van dierenartsen met een holistische visie en vanuit mijn laatst genoten opleiding.

Op deze samengestelde groentelijst heb ik alle groenten, fruit, zaden en noten die honden mogen hebben, in een overzicht gezet zodat je hem makkelijk kan printen en evt in de keuken kan hangen als je groentepotjes gaat maken voor je dier; hond of kat.  Katten zijn zo kieskeurig; begin met wat bloemkool of broccoli, dat is al een mooie aanvulling (en 5% aanvulling is genoeg voor ze).

Wellicht staan er dingen op waar je nog nooit van hebt gehoord, geen probleem, ga lekker op ontdekkingsreis, internet is je grootste vriend wat dat betreft. En weet dat je al deze producten ook voor jezelf kunt gebruiken, amarant en gierst of linzen kun je prima toevoegen aan soep. Ook staan er op de groentelijst supplementen die je af en toe door het vlees kunt doen, gewoon als traktatie voor het darmmicrobioom van je dier; ga er soepel mee om, zeker niet elke dag nodig, maar af en toe een theelepeltje toevoegen is prima. Ook hier is afwisseling het devies en alles met mate. 

Op deze pagina vind je precies waarom bottenbouillon zo'n geweldige aanvulling is voor je hond:

bottenbouillon 

bottenbouillon recept

recepten inspiratie

visual-2.png

tips en artikelen

elk dier verdient een baasje, maar niet elk baasje verdient een dier

Algemene voorwaarden

© breinwerk 2023

bottom of page